De mooiste dorpen
Opening :Verhuur van 18/12/2020 tot 31/10/2021
Camping van 01/04/2021 tot 31/10/2021

De mooiste dorpen van de Hautes Pyrénées

Profiteer van uw kampeervakantie om de mooiste hooggelegen dorpjes van de Hautes Pyrénées en het Pays Toy te bezoeken. Dompel u onder in de tradities van de Romaanse kerken, fonteinen en washuizen op het bergbalkon.

Sers

Op een hoogte van 1.130 m, boven de Bastan-vallei, ontdekt u Sers en zijn "herrades" (steile, met kinderkopjes geplaveide straatjes), waar de huizen stevig tegen de helling staan. Het is ook een gelegenheid om de Romaanse kerk uit de 12e eeuw, gewijd aan Saint Vincent, de washuizen van het dorp, het oratorium van Saint-Justin, het kruis van Saint-Justin en de pittoreske bergschuren te bezoeken.

Betpouey

Op 10 minuten van de camping Hounta ligt Betpouey, een klein dorpje in de Hautes-Pyrénées, op 1.000 m hoogte in de vallei van de Barèges. Dit pittoreske dorpje in het Pays Toy heeft veel charme en karakter, met zijn geplaveide straatjes en 13e-eeuwse Romaanse kerk. De ambachtslieden van het dorp, met name de schapenboer en de imker, zullen u met plezier deelgenoot maken van hun plaatselijke producten.

Viey

Het dorp Viey ligt op een hoogte van 800 meter aan de zonzijde van een gletsjervlakte. Het kleine dorp in de Labatsus-vallei is waarschijnlijk het dunst bevolkte in de vallei, maar is niettemin een bezoek waard. Bezienswaardig: de mooie geplaveide straatjes, de 15e eeuwse kerk, het washuis en het oude raamwerk.

Viella

Op de weg van de Tourmalet, tussen Barèges en Luz-Saint-Sauveur, ligt dit kleine bergdorp, typisch voor het Pays Toy, op een plateau dat uitkijkt over de vallei, op een hoogte van 870 m. De kerk Saint-Michel en zijn altaarstuk (een van de mooiste van het departement), de fonteinen en de stenen portalen zijn een aandachtige blik waard. Een 's nachts verlicht pad verbindt Viella met Esterre, en dan de weg naar Luz.

Esterre

Aan beide oevers van de Bastan, aan de voet van het Château Sainte-Marie, is Esterre een zeer rustig dorpje in de Pyreneeën, omgeven door de valleien van Barèges en Gavarnie. Een bezoek aan de kerk Saint-Etienne, waarvan het portaal in romaanse stijl is opgetrokken, en de indrukwekkende ruïnes van het kasteel Sainte-Marie, in de 11e eeuw gebouwd door de graaf van Montblanc, heer van Bigorre, mag u niet missen.

Esquièze-Sère

Esquièze-Sère, genesteld in de vallei van de Gave de Gavarnie, op een hoogte van 700 m, is een mooi balkondorpje in het Pays Toy. De twee oude kerken uit de 11e en 17e eeuw, gemaakt van leisteen en gerolde kiezels, de smalle en kronkelige geplaveide straatjes en de grote portalen met gebeeldhouwde bovendorpels geven een onnavolgbaar karakter aan de plaats.

Sazos

Gelegen op de hoogten van Luz-Saint-Sauveur met uitzicht op de Gave, op een hoogte van 830 m, nodigt het mooie dorpje Sazos u uit om te wandelen door zijn typische smalle straatjes, zijn mooie Pyreneese kerk uit de 12e eeuw en zijn aaneenschakeling van molens die zich langs de kleine rivier uitstrekken. De charme van de Pays Toy in al zijn pracht!

Sassis

Het dorp Sassis, gelegen aan de voet van de hellingen, in de buurt van de Gave de Pau, herbergt een zeer mooie Romaanse kerk. Er is een gebeeldhouwde granieten stoup uit de 13e eeuw. Zoals veel dorpen in het Pays Toy is Sassis vooral gericht op toerisme: skiën in de winter, outdoor-activiteiten en thermiek in de zomer.

Grust

Op vijf kilometer van de camping Hounta ontdekt u een authentiek Pyreneeëndorp met zijn Romaanse kerk, zijn oude washuizen, zijn fontein en zijn oriëntatietafel. Op een hoogte van 990 m biedt het dorp een adembenemend uitzicht op de vallei van Luz-Saint-Sauveur en de omliggende bergtoppen. Adembenemend!

Saligos

Aan de voet van Luz, op een hoogte van 730 m, is Saligos een charmant bergdorpje, genesteld op de rechteroever van de Gave. Deze voormalige middeleeuwse seigneuriale vesting biedt een prachtig uitzicht op de Hautes-Pyrénées. Ontdek de Romaanse kerk met zijn klokkentoren met puntgevel en zijn altaarstuk uit de 13e eeuw, de huizen en de schuren in terrasvorm.

Chèze

Op 760 m hoogte, tussen Pierrefitte en Luz Saint Sauveur, ligt Chèze, een typisch dorpje in de historische provincie Lavedan. Met zijn huizen in de bergen, gegroepeerd rond de Romaanse kerk gewijd aan Saint Barthélémy, zijn washuis en zijn duiventil, die op de monumentenlijst staat, is het een dorp met een authentieke en pittoreske charme, ideaal voor groen toerisme en wandeltochten. Te ontdekken: de Escalère waterval, gelegen aan de uitgang van het dorp in de richting van Saligos.

Viscos

Op 8 km van onze camping in de Hautes-Pyrénées, aan de voet van de top van Viscos (2.141 m), ligt het charmante dorpje Viscos als een adelaarsnest op de schistrotsen die de Luz vallei domineren. De geplaveide straten, de traditionele architectuur van de stenen huizen en de kleine, charmante pleintjes creëren een bloemrijke, vredige en rustgevende sfeer. Een echte balkontuin in het hart van de berg!

Voor uw vakantie, haal wat hoogte!

Profiteer van de schoonheid van de omgeving om een wandeling te maken! Het departement Hautes Pyrénées is een ideale bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, groen en frisse lucht.

Door te verblijven in Le Hounta, op slechts enkele kilometers van Luz Saint Sauveur, bent u binnen handbereik van de niet te missen bezienswaardigheden van het departement.

Bestemmingen bekijken