Lourdes
Opening :Verhuur van 18/12/2020 tot 31/10/2021
Camping van 01/04/2021 tot 31/10/2021

Camping bij Lourdes

Must-see bezienswaardigheden, stad van wonderen

Ongeveer dertig minuten rijden van uw camping Le Hounta, Lourdes, zijn kabelspoorweg, zijn meer, zijn kasteel en zijn niet te missen Heiligdom bij de grot van Massabielle, maar ook zijn vele activiteiten... Wacht niet langer om een van de meest bezochte Mariasteden ter wereld te ontdekken.

Op ontdekking in Lourdes

Wilt u Lourdes, in de Hautes-Pyrénées, als spel bezoeken? Aarzel niet om, voordat u op avontuur gaat, de Randolandkaarten te gebruiken, die praktisch zijn voor kinderen en verkrijgbaar bij het VVV-kantoor van Lourdes. Een klein toeristentreintje biedt u in 45 minuten een korte rondrit door de stad. Alvorens naar de middeleeuwse vesting te gaan, profiteert u van een gezinsaanbieding waarmee u tegelijkertijd met de kabelbaan naar de Pic du Jer kunt gaan. Op zoek naar sensatie? Voor oudere kinderen is Lourdes ook een uitzonderlijke speelplaats. Rafting, hydrospeed of kajak, glijden over uitzonderlijke stroomversnellingen. De kleinere beekjes bieden u de mogelijkheid tot canyoning. Het recreatiepark van Hautacam, met zijn zomer- en winteractiviteiten, belooft leuke gezinsuitstapjes. Het Chloro'fil Park brengt u naar nieuwe hoogten met zijn boomparcours. De meer wetenschappelijke en ontdekkingsreizigers zullen de speleologie op prijs stellen. Tenslotte zullen de meer spirituelen niet nalaten het Heiligdom van Lourdes te ontdekken, zijn basilieken, waaronder de begraven basiliek, de grot van Massabielle...

Het Heiligdom van Notre Dame de Lourdes

Met familie, vrienden of alleen, om te genieten van alle voordelen van een dergelijk bezoek, beleef een onvergetelijke ervaring door het ontdekken van deze unieke plek in de wereld. Lourdes is zonder twijfel een stad van emotie, een stad van wonderen waar duizenden bezoekers en pelgrims uit de hele wereld worden ontvangen. Gelegen aan de oevers van de Gave de Pau, biedt het Heiligdom van Notre Dame de Lourdes de mogelijkheid om in de voetsporen van Bernadette Soubirous te treden tijdens een spirituele en historische wandeling. Breid uw bezoek uit tot de Grot van Massabielle, de plaats zelf van de verschijningen, in het hart waarvan zich de door Bernadette in 1858 ontdekte bron bevindt.

Het kasteel en het Pyreneeënmuseum

Vanaf de top van zijn rotsachtige piek domineert een majestueus kasteel de stad Lourdes. Meer dan 1000 jaar geschiedenis scheiden ons van het leven rond het kasteel. Ontdek dit monument waarvan de vestingwerken en verdedigingselementen nog steeds zichtbaar zijn: donjon, ophaalbrug, valhek, wachttorens, omheiningen en artillerieplatform. Het Pyreneeënmuseum, een kleine schat in het hart van deze middeleeuwse ruimte, is geklasseerd als "Musée de France" en herbergt de belangrijkste collecties ter wereld over de geschiedenis van de Franse en Spaanse Pyreneeën (aardewerk, klederdracht, Pyreneeënisme...). Dit jaar bestaat het museum 100 jaar! In de buurt van de camping Hounta worden van april 2021 tot september 2022 tentoonstellingen, filmvertoningen, conferenties, concerten, ontmoetingen met het publiek en vele verrassingen georganiseerd. Samen met de toren van Gavarnie, ook bekend als de toren van Guigne, een oude wachttoren van de stadsmuren van Lourdes, blijft het versterkte kasteel het laatste verdedigingswerk van Lourdes, een versterkte stad in de Middeleeuwen.

Voor uw vakantie, haal wat hoogte!

Profiteer van de schoonheid van de omgeving om een wandeling te maken! Het departement Hautes Pyrénées is een ideale bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, groen en frisse lucht.

Door te verblijven in Le Hounta, op slechts enkele kilometers van Luz Saint Sauveur, bent u binnen handbereik van de niet te missen bezienswaardigheden van het departement.

Bestemmingen bekijken