Argelès-Gazost
Opening :Verhuur van 18/12/2020 tot 31/10/2021
Camping van 01/04/2021 tot 31/10/2021

Argelès-Gazost

Trillen in het hart van de valleien van Gavarnie

Als er steden zijn met vele facetten, dan is Argelès-Gazost er een van. Ontdek een stad dicht bij het paradijs, in het hart van de valleien van de Gavarnie, tussen skiën, sterke sensaties, spiritualiteit, gezondheid en natuur. Verleidelijk? Het ligt op een steenworp afstand van uw camping Le Hounta.

Verjongen in de spa van Argelès-Gazost

Het kuuroord Argelès-Gazost, gelegen in de Hautes-Pyrénées, op slechts 460 m hoogte, is een ideale plek om uw vakantie door te brengen. Zowel in de zomer als in de winter kunt u de mooiste valleien ontdekken, genesteld in het hart van de meest prestigieuze plaatsen van de Pyreneeën. Het Cirque de Gavarnie, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is een waar natuurwonder. Het kan worden bewonderd vanuit het dorp Gavarnie en is te voet of te paard in een uur te bereiken. De toppen ervan overschrijden soms de 3000m in hoogte. Het verbergt ook een van de grootste watervallen van Europa! Lourdes, op enkele minuten van uw camping, met zijn kabelspoorbaan, zijn meer, zijn kasteel en zijn niet te missen Heiligdom is een van de meest bezochte Mariasteden ter wereld. De Pic du Midi de Bigorre - die kan worden bezocht - is onder meer bekend door de aanwezigheid op de top van een astronomisch observatorium en een televisierelais. Maar Argelès-Gazost is vooral een kuuroord dat, dankzij het milde klimaat en de grote bron van Gazost, al meer dan een eeuw bekend staat om zijn water met therapeutische eigenschappen.

Activiteiten in Argelès-Gazost: geselecteerde stukken

Cultureel of outdoor, alleen, met het gezin of met vrienden, ontdek de activiteiten in en rond de stad Argelès-Gazost. Houdt u meer van gezondheid en natuur? Aanraders zijn het Thermaal Park in Engelse stijl en zijn casino, het Dierenpark van de Pyreneeën, de Bijentuin, de Abdij van Saint-Savin of de Donjon des aigles... Hou je van avontuur? Ontdek de omgeving van de stad, de Vignemale, de Pont d'Espagne, de bergpassen van de Tourmalet en de Aubisque, te voet, met de fiets of op een terreingyroscoop. Ben je op zoek naar sensatie? Klimmen, abseilen, raften, canyoning in de parken van Chloro'fil en O2 Roche, of zelfs de Moutain luge in Hautacam voor een maximum aan sensatie in zomer en winter. Of misschien zal forelvissen met een gekwalificeerde instructeur uw verlangen naar ontdekking bevredigen? Alles is mogelijk in Argelès-Gazost.

Voor uw vakantie, haal wat hoogte!

Profiteer van de schoonheid van de omgeving om een wandeling te maken! Het departement Hautes Pyrénées is een ideale bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, groen en frisse lucht.

Door te verblijven in Le Hounta, op slechts enkele kilometers van Luz Saint Sauveur, bent u binnen handbereik van de niet te missen bezienswaardigheden van het departement.

Bestemmingen bekijken